Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2011 15:12 - Мечтите ни могат да бъдат реалност!
Автор: paciblog Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2914 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 13.05.2011 15:16


Здравейте скъпи читатели и добре дошли в моя личен блог :)

image

Тук съм, за да ви споделя някои интересни мисли, през които аз преминавах, достигайки до текущия момент на тяхното споделяне, и които предполагам биха били от полза на всеки един от нас. След прочитането на този текст всеки може да направи своя собствена самооценка за житейския си път и стремеж в живота си на нашата прекрасна планета Земя. Да, звучи наистина удивително, но нека прочетем все пак и тогава да си задаваме въпроси (:

Истината е, че всеки един от нас се стреми към личен прогрес и израстване в различни области през различните етапи от живота си. Никога не е късно човек да променя себе си, това което той не харесва, или пък да направи крачка напред към постигането на поставена от него определена цел. Мечтите, които не преставаме да преследваме, ни тласкат право напред по пътя към успеха и точно тук идват някои от основните проблеми, с които се сблъскваме през този процес. Можем да ги наречем дори "ограничения", които се намират единствено и само в нашето съзнание.

Всички сме чували фразата: "Няма невъзможни неща". Това би изглеждало вярно в очите на по-голямата част от аудиторията, ако по-често виждаме чудеса в нашия живот. Но как да ги видим, ако всеки ден се събуждаме с мисълта..."Охх...още един ден от живота ми.." ? Ето с тази нагласа, ние няма как не само да видим чудесата, които вселената е подготвила за нас, но и това, което получаваме, е едно себеотрицание от прекрасния ден, в който могат да се случат безброй много хубави събития.

И всичко зависи от едно простичко решение, което трябва да направим сутрин...дори една мисъл би преобърнала на практика "лошия ден" в "добър". Не се ли впуснем в необятното море от свръхественото.. не направим ли тази крачка.. отговорът всеки път би бил: НЕ, НЕ и НЕ. :))

Тези ограничения, за които стана дума преди малко, буквално са се залепили в нашето съзнание, без ние дори да се замисляме по въпроса. И докато говорим за тях, няма да е никак лошо да ви споделя за добре познатата заблуда, която те кара да си мислиш, че не можеш и няма как да постигнеш това, което искаш. Умишлено не конкретизирам. Вярно е, че може да си претърпял поредица от неуспехи преди това, но и затова ще стане дума по-надолу.

В голяма част от ежедневието си ние работим подсъзнателно, или иначе казано на автопилот. Може би някои са се замисляли по този въпрос. Подсъзнанието така или иначе си работи, то не взима решение, то само следва наученото до момента. Него не го касае дали говорим за истина или лъжа, то просто следва наученото и за него няма избор. Затова е хубаво съзнателно да ограничим подсъзнанието ни в наша полза.

imageНека да дадем като пример – цигарите – убийствения навик на пушачите. Веднъж, след като си се научил, няма отвикване, нали? Все ще се случи някой да дойде при теб и да те покани да изпушите по една. Казваме си: "Какво толкова? Това е все пак една цигара..” при положение, че не си пушил вече почти месец. „Какво би могло пък толкова да се случи”. „Айде айде, една цигарка е това” (: ...

ДА – една, но след нея идва и вторатааа, след това идва време и за яденее... и айде на коловоза.  

Ето така работи подсъзнанието ни. Единственият изход от обстоятелствата е да го научим да работи отново в предходната позиция, докато се появи дългоочаквания положителен ефект. Разбира се, изисква се солидна доза труд, достатъчно силна воля и постоянство. А не ги ли научихте отново по същия начин. Да, нали? :)

imageЗа да се върнем отново на темата, интересен е фактът кое по-точно налага тези ограничения и откъде идват тези мисли, че не бихме могли да имаме това, което искаме и по-добре би било да се откажем...отговорът на този въпрос е неизвестен, но пък дава добра възможност за дебат. Ето някои от основните позиции:

1)     За да имаме успех, никога не трябва да се отказваме. Всеки го знае, но на практика показателите са други.

2)     Преследвайки мечтите си, не само си заслужава усилието, но и ни дава допълнителен стимул и кураж да продължим напред по пътя към победата. Всеки завоюван връх допринася нова емоция и нов хъс за следващия. Защо да се отказваме, след като знаем, че от малкото постигнато се чувстваме на седмото небе и вярата в нас се покачва неимоверно.

3)     Самодисциплината трябва да бъде една от най-важните позиции в нашето ежедневие.

imageДА, въпреки многото неуспешни опити, които може би вече сме преживели, е трудно да застанеш пред себе си и да кажеш: „Какво пък...това може само да ме направи по-силен от преди!” Направиш ли го обаче, и това отново е решение, гарантиран е наученият урок, и следва преизобилно възнаграждение след това. J

Пътят към мечтите на човек не е лесен, изпълнен е с хиляди взети решения и усилия да продължаваш напред и напред, но пък води след себе си това удовлетворение, за което си заслужава човек да се лиши известно време от фейсбук и скайп, освен ако разбира се мечтата му не е да кисне по цял ден да си тегли късметчета, които да му казват каква ще му бъде заплатата и коя му е любимата поза в секса, сякаш той самия не знае :D

Да, наистина е смешно понякога, но какви са наистина нашите приоритети в живота ни? И дали се стремим към опознаване на себе си на първо място? Всеки би могъл да се замисли по тези въпроси. Колкото по-рано го направи, толкова по-бързо ще достигне до мечтите си J

И така следвайки лековата заблуда, че не можем да постигнем каквото и да е било и по-добре наистина да се откажем... ако ние все пак решим да не го направим, voilaпред нас идват новите възможности, разбира се. Започва мисловният процес какво бихме могли да направим ние по въпроса, и подчертавам НИЕ – главните действащи лица (не някой друг)! Следва етапът на шансовете, които ще получим. Ако приемем и тях, това е изключителен напредък, защото показваме инициатива и перспективата е вече налице. Естествено не всичко зависи от нас, но ние сме тези, които подаваме сигналът, оттам нататък ни остава единствено вярата в най-доброто за нас, което ни предстои!

И това наистина е позитивно мислене, нищо повече! Изглежда трудно от написаното по-горе, а всъщност когато го разделим на части, малко по малко, включвайки самодисциплината, постоянството и волята ни за  успех ни извежда много смело напред! Всичко е в ръцете ни! Ние сме актьорите в нашата пиеса и ние държим козовете за случващото се около нас и с нас.

На последно място, но не и по важност, бих искал да ви дам няколко неща, свързани с личното време и пространство на всеки един. Те са задължителни за всеки, който иска да се развива, без значение в каква насока. Пътищата, по които това може да се случи са много, а интуицията ни само една. Затова не е лошо да й се доверяваме! Тя винаги е с нас, стига и ние да сме с нея : )))

Хубав и усмихнат ден!

Паци

 

 

 

 

 




Гласувай:
6



1. iren5 - Браво!
31.07.2012 14:08
Хубаво е това, което си написал и вярно. НИЕ – главните действащи лица. Който е узрял ще те разбере!!! Когато ученикът е готов - идва учителят!!!
А иначе... на останалите... май не можеш да помогнеш... За съжаление.
Успех! Подреди пъзела! Изиграй пиесата!
цитирай
2. merita - В книгата на Стивън Кови - 7 те навика ...
29.09.2012 18:23
В книгата на Стивън Кови - 7 те навика на високоефективните хора са дадени точно тези навици , които тлвябва да изградим за да имаме успех.Съгласна съм с казаното от теб , че от нас зависи да имаме правилна нагласа и мислене.Безполно , приоритетите на всеки го тласкат към определени действия, както и начина на мислене.Допада ми написаното и ще следя с интерес и следвашите ти постинги.Поздрав!
цитирай
3. minevv - QU
13.06.2013 14:20
по добре четете, образовайте се и работете!! иначе правите някой друг богат, а себеси - на глупак!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: paciblog
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 22064
Постинги: 2
Коментари: 3
Гласове: 8
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031